Omgeving

Pal zuidelijk van de Lot, ligt het departement Tarn-et-Garonne. Negen eeuwen kunst en geschiedenis zijn hier intact gebleven, vooral in de vele bastides. De prachtige, in 1144 gestichte stad Montauban was de eerste van deze vestingsteden en stond model voor de vele die volgden rond deze “roze stad” en in geheel Zuidwest-Frankrijk.
omgeving_1 Rondom Fargogne zijn in de omgeving vele leuke gezellige marktjes te bezoeken.
In Monclar-de-Quercy kunt u heerlijk genieten op het terras bij O Sulivan van een lekkere maaltijd of gezellig iets drinken. omgeving_2
Op een paar kilometer afstand treft u het leuke gezellige plaatsje Puycelsi aan. Hier kunt u een mooie wandeling maken door de leuke straatjes en genieten van de vele mooie uitzichten.
omgeving_3
Na uw wandeling in Puycelsi kunt U heerlijk op een terrasje van een drankje en een hapje nagenieten op een van de gezellige terrasjes.
omgeving_5 Niet alleen de middeleeuwse bouwwerken, maar ook de knusse kleinschaligheid bleef behouden. Men doet nog steeds zijn boodschappen op de arcadepleinen of in de lieflijke straatjes daarachter. De inwoners van de streek zullen u een warm onthaal bereiden.
Het landschap van de Tarn-et-Garonne met zijn Coteaux du Quercy, Garonne-dal en Gorges de l’Aveyron, biedt steeds wisselende decors. Valleien en hellingen vol wijngaarden, boomgaarden, bossen en weiden, monumentale bastides en idyllische dorpjes, imposante kastelen en de typische pigeonniers, de duiventillen van weleer. omgeving_6
Geniet van de lieflijke riviertjes, of juist van de machtige Gorges de l’Aveyron. Hier heeft de natuur een subliem stukje werk verricht.
omgeving_7 En dan het fruit in deze zeer vruchtbare streek, de Betuwe van Frankrijk. Voor een appel en een ei koopt u heerlijk vers fruit bij de talloze stalletjes aan de kant van de weg.
Veel van onze huizen bevinden zich in de cultuurrijke noordoosthoek van het departement, in de driehoek Montauban, Montpezat-de-Quercy en St. Antonin aan de Gorges-de l’Aveyron. Stuk voor stuk een bezoek waard, evenals de plaatsjes Réalville, Moissac, Auvillar, Caussade, Beaulieu, Caylus en Puylaroque, om er enkele te noemen. omgeving_8
De ligging is ook ideaal voor dagtochtjes naar beroemde steden als Cahors, Carcassonne, Toulouse en Albi, of de middeleeuwse juweeltjes Cordes, Najac en Bonaguil. Maar profiteert u vooral van de rust die uitstraalt van het groene Tarn-et-Garonne, en sluit de dag af in één van de talloze, gezellige restaurantjes, want de keuken is hier uitstekend!